Over

José WrekenhorstMijn naam is José Wrekenhorst-Gervink, geboren en getogen in Losser. Al van jongs af aan vond ik het al geweldig om alle papieren op orde te hebben. Dit was het begin van het boekhouden.

Mijn eerste baan was bij een accountantskantoor, dat is al weer ruim 26 jaar geleden. Alle jaren daarna ben ik altijd werkzaam geweest in salaris- en administratieve verwerkingen en tot aan het maken van jaarrekeningen. Zo heb ik o.a. gewerkt in een bouwbedrijf, verhuur- en verkoop van heftrucks, financiële dienstverlening en kinderopvang.

Tijdens deze werkzame jaren heb ik altijd gezorgd voor de juiste opleidingen. In 2008 heb ik mijn PDB (praktijk diploma boekhouden) gehaald. De laatste jaren heb ik mij gespecialiseerd als salarisadviseur, door eerst PDL (praktijk diploma loonadministratie) en daarna VPS I, II en II (vakopleiding payroll service) af te ronden.

Geschiedenis van het boekhouden toen met nu.

Mijn eerste grootboekkaart waar ik mee mocht werken, ruim 26 jaar geleden, was een grote brede kaartenbak, waar alle grootboekrekeningen in zaten. Wanneer er een mutatie was op een grootboekrekening dan haalde ik er één uit om deze met de hand bij te werken. Met een rekenmachine moest het totaal weer worden op geteld en daarna het totaal bedrag onderaan de kaart opnieuw invullen.

Deze werkwijze kennen de meesten niet meer, we werken nu met scan en herken, waardoor je efficiënt en slim kan werken. Toch mooi om het oude boekhouden te hebben mogen meemaken.

Ten Donkelaar.

ten Donkelaar Administraties & Advies is ontstaan uit het enthousiasme van ondernemende vakmensen die hun werk bij de Belastingdienst en het bedrijfsleven hebben verruild voor de uitdaging van een eigen administratie- en belastingadviesbureau. Per 1 juli 2016 ben ik aangesloten als vestigingskantoor ten Donkelaar Salaris en Advies in Losser en sinds november 2019 heb ik mijn eigen kantoor aan de Gronausestraat 57A in Losser.

ten Donkelaar